Tuesday, October 27, 2009

XTVT @ kampung

.

2 hari kami di kampung, dah semestinyer ariq akan menghabiskan masa nyer bersama nenek terchenta di belakang rumah... kalau korang nak tahu.. ariq nih memang dari kecil manje lebih ngan nenek dia.. kat mana nenek dia ada.. kat situ lah dia menyibuk....

.
petang ahad yang lepas (25hb oct 09), aku ada merakamkan aksi² anak teruna aku nih bersama abg sepupu nyer.. aiman......

.


video


.

tak der aper yang nak aku bebelkan kat sini... melainkan korang layan sendiri kerenah si kecik nih..k....

.
~ apsal tu ariq.. letih ke kejar itik tadi ~


.


~ ehhh... daddy pun nak pose sama.... ~




.



~ ariq with abg aiman ~

(near kandang kambing nenek)


.



~ the best pose from abg aiman ~

.


~ practice pegang anak ayam ~

.


~ eeeeeeee.... takut nyer.... ~


.


~ ooowwwwwhhhhhh.... siap ko ehhhhh~

.........habis ar... jap g aku kejar ko lagi ehhhh..........




~ perggghhh.. siap tarik besi lagi tuh.. ~

.......baik-baik.... tersangkut plak kaki abg aiman tu karang........


.


~ adoi.... gatal² plak tangan nih.... ~

...... habis arr kena sental ngan mummy mandi pas nih.........

"mummy jangan sental kuat² ok......"



Suprise tuk Ariq Danish


.





hah... kan aku dah kata ada suprise tuk ariq kan... korang nak tau aper...?? nak tau..??? hehehe... besttttttttt.... ariq dapat......


.

.

.

.
.
.
.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
.
.

.



yeayyyyyyyyy.... ariq dapat basikal baru....... Tenkiu nenek..... walaupun hari jadi ariq bulan depan... nenek siap bagi advance lagi..... awal sebulan lak tu..... apa² pun berbanyak-banyak terima kasih dari kami sekeluarga tuk nenek yang tercinta.....
.
.
.

Jom kita layan basikal baru ariq & gaya ala² model dari anak teruna aku ni yer.... LAYANNNNNNNNNN...

.

~ inilah hadiah dari nenek tuk ariq ~


.

~ amacam... ada gaya cam model tak... ~

.



~ baru nak masuk 2 tahun ok... ~

.

~ eleh... suka ar tu nenek bagi basikal ~

(jimat skit mummy n daddy)


.


~ last pose ~

Nganga lah lebar².. masuk lalat baru tahu... hehehehe

.

.

p/s tuk Ariq : Jaga basikal ni elok² k... sayang macam kita sayang nyawa kita sendiri...
.
.

yeay..yeay.....Balik Kampung


Salam Semua... lama betul aku tak update blog nih kan.... rindu betul rasanyer.. N3 kali ni pasal kami balik ke kampung...

.
.

24hb Oct 09 yg lepas kami 1 family balik ke kampung.. Mula² balik kg Palong 2 dulu... coz adik member aku kahwin.. dah di jemput... balik lah.. lagipun aku mmg dah lama tak balik pun.. Rindu kat mak n abah... alhamdulillah... diaorg semua sihat... lepas jer aku g kenduri umah mimi, aku terus balik ke kg hubby.. kat Tangkak.. walaupun berlainan negeri.. tapi tak der lah jauh sangat pun....

.
.

sampai jer tangkak, kami terus pergi rumah kawan hubby.. ada kenduri kahwin gak... ape lagi kami makan lagi sekali... sedap jugak lauk kat umah kenduri nih.... lama dah tak rasa.... Lepas jer makan, g salam bapak pengantin.... pas tu terus balik umah mak mertua....
.
.

sampai² jer kat umah...terus cari mak mertua aku... mak ni memang tak reti dok dalam rumah... selagi hari tak malam selagi tu lah dia sibuk mengemas kandang kambing... kandang itik.. reban ayam..... sayur-sayuran dia n memacam lagi lah... aku rasa kalau dia main farm ville ni confirm banyak pendapatan nyer.. hihihihi...
.
.
Confirm... pusing punyer pusing.. rupenyer mak mertua aku nih tengah sibuk mengemas kat belakang umah.. itu lah rutin harian dia.. walaupun dah berumur.. tapi tetap maintain... semua kerja dia boleh buat... kuat lagi...
.
.
sebenarnya mak mertua aku nih ada suprise tuk Ariq Danish....nak tau aper..???? tunggu N3 aku pas nih k... sama² kita layan......
.
.

Wednesday, October 21, 2009

Ariq danishhhhhhhhhhh.... eeeeeeeeeeeeeeee


.
.

Sambungan dari makan steamboat tu...... Aku n hubby terus g ambil Ariq Danish (hero aku lah nieeee) kat Taska... pas tu terus balik umah... sampai jer umah tanpa berlengah lagi terus si kecik ni g dapur ambil honey star ngan aku nyer senduk nasi....
.
.
Senyap jer nih.... "Ariq... Ariq.... buat aper tuh......" , hah.. sekali aku pandang.... habis honey star tu dia tabur kan atas lantai... siap ketuk² kasi hancur lak tuh.... perghhhhh.... "anak bertuah betul lah......... geram jer mummy tengok kat adik nih....... eeeeeeeeeeeeee"
.
.
~ tengok ar betapa tekun nyer anak aku nih ~


.

~Ariq dengan selamber jer dia ketuk² makanan tu ~

.

~ perghh... makin laju pulak dia ~

.

huhuhuhu.... mummy sorry k... sajer jer nak bagi mummy exercise lebih... cepat skit kurus....

(ehhh... siap sindir mummy plak)

.

~ tengok ar tu siap senyum lagi.. ~

.

kalau korang nak tahu... sampai senduk tu patah 2 baru dia berenti main, dah lah senduk nasi kat umah aku tu limited.... terpaksa lah g cari yang baru pulak, kalau tak... senduk nasi pakai sudu jer lah...

.

p/s to Ariq : Ariq minta maaf balik kat mummy tau... habis kalori mummy terbakar .. baru jer lepas makan steambot.


Putra Perdana Steam Boat

.
.

Lallalllalalalalalala...... seronok nyer..... :) semalam balik dari kerja, aku n hubby pergi singgah makan steamboat dekat ngan office aku nih (kat Putra Perdana)... ini kali kedua kami makan kat sana... rasa nyer boleh tahan lah... sedap.... walaupun Pak cik tu baru jer meniaga kat situ, tapi aku tengok ramai gak orang yang singgah makan... yang beli bawak balik pun ramai gak... kira ok lah.... kalau saper² yang suka makan steamboat aku lah leh syor kan korang tuk makan kat situ... tapi korang kena pandai campurkan kuah nyer k.... hah apalagi...korang layan lah gambar² aku n hubby yang membelasah steamboat nih.....

.
.

~ sabar menunggu ~

(senyum ar sikit :)... masam jer daddy nih)


.

~ ha....., cam tu lah... senyum seindah suria ~


.

~ layan air sirap jer ~
(walaupun nampak biasa... tapi rasa dia sungguh sedap)

.

~ inilah dia menu yang di tunggu² ~
.
~ cepat "Yang" testttttt......~

.

~ ermm... jap eeeee... ape yang kurang nih ~

.

hah... apalagi kitaorg pun dengan rasa tak sabar nyer terus jer makan..... sekali rasa........ ermmmmmmmm... ada yang kurang ni.... rupanyer kuah dia yg kurang campuran nyer... aper lagi... request ar kat pak Cik tu suruh tambah skit lagi kuah tu........

.


~ Pak Cik..... tambah kuah pleaseeeeee ~

pas tambah kuah tu... sendiri mau ingat lah babe.... licinnnnnnnnnnnnn.....

.


p/s tuk hubby : Sayang, nanti belanja makan plak yer

Tuesday, October 20, 2009

16 September diisytihar cuti umum

.
.
Terasa bertuah nyer badan apabila dilahirkan pada 16 September...... Akulah anak Malaysia...... huhuuhu.... (patriotik pulak aku). Apa yang aku nak bagi tau kat korang sumer, start dari tahun depan aku akan menyambut hari lahir aku pada CUTI UMUM.... perghhh best nyer... tak der sebab hubby nak ngelak sebab tak sempat nak beli present lagi.... huhuhu.... kalau tak caya korang baca artikel kat bawah ni k.....
.
.
Artikel di Copy Dari Berita Harian Online pada 20 Oct 2009
16 September diisytihar cuti umum
Oleh Faiza Zainudin, Nazura Ngah, Khairul Azran
bhnews@bharian.com.my

Ajak rakyat ingati sejarah penubuhan Malaysia: PMKUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak semalam mengisytiharkan Hari Malaysia yang disambut setiap 16 September sempena penubuhan Persekutuan Malaysia dengan penyertaan Sabah dan Sarawak pada 1963, sebagai cuti umum di seluruh negara mulai tahun depan. Dengan pengisytiharan itu yang diputuskan Jemaah Menteri, baru-baru ini, rakyat akan merayakan dua hari kebangsaan secara berkembar.
.
.
Perdana Menteri berkata, Hari Merdeka pada 31 Ogos mengingatkan rakyat mengenai perjuangan mencapai kemerdekaan daripada penjajahan yang dirayakan dengan pelbagai acara rasmi, seperti perarakan untuk mengingati detik sejarah itu. "Hari Malaysia pula akan dirayakan dengan acara bersifat mengeratkan perpaduan, persefahaman antara kaum, kejayaan dan pencapaian masyarakat menerusi bidang sukan, sosiobudaya, kesenian dan lain-lain yang akan menyemarakkan semangat 1Malaysia," katanya pada sidang Dewan Rakyat. Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan Datuk Dr Marcus Mojigoh (BN-Putatan) yang meminta penjelasan sejauh mana penerimaan rakyat ke atas seruan 'Kita berdiri, kita berfikir dan bertindak sebagai bangsa Malaysia' dan jenis program yang difikirkan berkesan bagi mencapai hasrat itu.
.
.
Perdana Menteri berkata, pembentukan Malaysia sebagai sebuah negara yang merdeka dan berdaulat adalah satu titik sejarah yang amat penting. Maka kita juga mahu suka duka rakyat di Sabah dan Sarawak dapat dirasai oleh rakyat di Semenanjung. Menjawab soalan tambahan Marcus mengenai identiti rakyat Malaysia, Najib berkata, negara sejak dulu lagi memilih kaedah integrasi, bukan asimilasi seperti negara jiran, Filipina, Indonesia dan Thailand. "Pemimpin kita dari dulu lagi bersikap terbuka dan inklusif kerana itulah jalan terbaik apabila dapat tampilkan satu kekuatan, `unity in diversity' dan tidak ada negara lain yang seunik Malaysia," katanya.

Monday, October 19, 2009

CATCH EYE




Aku baru jer lepas jenjalan blog kengkawan, pas tu aku terjumpa satu blog nih.... Dahlia Journal (tenkiu to dahlia).... apa yang aku nampak Dahlia ada wat entry terbaru pasal new advertiser taraf2 Nuffnang.. OK gak tu kan......... betul tak......leh gak tambah² apa yg kurang... hihihihii..... bak kata Dahlia ....."disebabkan teruja dgn kalernya yg merah itu", maka DaHLia pun melawat ke website catcheye ni… Korang leh lawat di sini ya…
(ni aku copy paste jer dari Dahlia nyer blog)
.
.
.
.


.

.




Apa kelebihan catcheye yg belum di lancarkan ni? (Pelancaran pada 25 Oktober). Based on website itu, dengan catcheye ni kita leh main2 network which is bila kita expand network, kita akan dpt bayaran jugak.Dan yang bestnya, daftar2 dah dapat RM1 ..tengok bawah ni:

.

.




.

.

.

.

bagi aku lah kan.... tak rugi kalau kita join benda² camni... sebelum lebih ramai yg lain join..bayangkan punyalah banyak blogger, kalo semua leh masuk network kita kan bagus…hehee…Tapi aku harap iklan2 ni bertapis spt Nuffnangs yg mna kita boleh tidak memilih iklan yg tidak kita kehendaki..So, apa tunggu lagi??? Meh kita join ramai2!!! Klik link bawah ni ya..
.
.

.
.

p/s : di sini aku ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada Dahlia Journal.... sebab aku menjadi kan entry beliau sebagai panduan aku untuk membuat entry aku pada kali ini.... tenkiu....

apa tujuan kita semua berada di sini? | YouthSays#answer241784

apa tujuan kita semua berada di sini? | YouthSays#answer241784

Shared via AddThis

apa tujuan kita semua berada di sini? | YouthSays#answer241784

apa tujuan kita semua berada di sini? | YouthSays#answer241784

Shared via AddThis

Friday, October 16, 2009

Lombong a.k.a Tasik







Sebenarnya aku sedih sangat, sebab tak lama lagi aku dah tak dapat nak tengok pemandangan yang aku wajib tengok tiap² hari....


~ ini view dari dalam office aku ~

lombong a.k.a tasik yang besar tu akan tertutup dengan flight over yang masih dalam pembinaan tu.

~ semakin hari semakin terlindung pemandangan mata aku ~

~ hanya gambar ni sajer yang dapat melepaskan rindu aku pada tasik nih ~

Jika semua nya dah siap, aku hanya boleh melihat tembok batu sahaja setiap hari....

Handphone Baru




















Lepas jer kitaorg habis makan kat Royale Chulan KL, apalagi... aku terus ajak hubby g Pertama Kompleks... aku kan memang nak beli handphone baru..... huhuhu... tercapai jugak hasrat aku...










Sampai jer kat Pertama aku terus tengok handphone... malas nak letih² pergi satu kedai jer.. pas tu terus beli.... akhir nya aku sambar lah sebiji handphone sony ericson... bagi aku ini dah memadai... sebab tujuan aku beli handphone ni cuma dapat call in & call out... pastu paling penting aku nak guna camera nyer..... oklah 5.1 mega pixel... cukup lah tu,... aku pun bukannyer professional sangat.....










tawar punya tawar... len chai kedai tu bagi lah harga RM750.00... ada warranty handphone 2 tahun... warranty anti virus 1 tahun..... memory card 2GB.. pas tu free lah screen protector 1....


inilah handphone yg aku beli C902



len chai kedai


test picture
test frame picture
ini bunga kat umah aku dah......

so cam ner... ok tak handphone ni...? harap² pas ni banyak lah gambar kat n3 terbaru dari aku.....

Jamuan Hari Raya by TM

.
.
.



Semalam (15hb Oct 09) aku n hubby gi jemputan Jamuan Hari Raya Telekom Malaysia di Royale Chulan Kuala Lumpur.




Ingatkan pergi dapat makan jer.... rupenyer siap dapat duit raya lagi tu..... bestttt.... Hubby Rm50 aku pun Rm50... makanan nyer sumer sedap².... Antara makanan yang ada ketupat, lemang, serunding ayam & ikan, nasi putih, rendang, sambal ayam, mee goreng.... memacam lagi lah...... puas hati sangat...






~ Welcome to Royale Chulan Kuala Lumpur ~

(huhuhhu.... renyuk dah tisu tu aku kerjakan...)

.

.

.

~10q TM bagi duit raya ~
(duit raya nyer dah habis... tinggal sampul jer lah yer....)




Tenkiu TM... harap² tahun depan invite lah kami lagi......

Wednesday, October 14, 2009

Jiwang

Salam sumer, hari ni aku nak share dengan korang lagu yang aku paling LAYANNNN sekali di ketika ini.... cuba korang hayati betul² lirik dan melodi lagu nih....
Tajuk : Cinta Tiga Segi
Bertahun sudah ku menunggu diri mu
Akhirnya kau menjadi milikku
Sukarnya untuk ku melupakan mu
Kerna kau ku cintai selalu
Tapi sayang kehadiran kekasih lama mu
Datang kembali mengenang cinta dahulu
Mengapa ini semua harus berlaku
Apakah ini semua kerna diri ku
Sedangkan aku cuma watak dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu
Kau ibarat terperangkap ditengah lautan
Tak tahu mana arah untuk kau menuju
Tapi sayang kehadiran kekasih lama mu
Datang kembali mengenang cinta dahulu
Mengapa ini semua harus berlaku
Apakah ini semua kerna diri ku
Sedangkan aku cuma watak dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu
Kau ibarat terperangkap ditengah lautan
Tak tahu mana arah untuk kau menuju
Dikau pinta untuk melepaskan mu
Terpaksa aku turutkan
Mungkinkah ini suatu pengajaran
Di dalam percintaan
p/s : kandungan cerita dalam lirik ini tidak ada kena mengena dengan aku mahupun sesiapa

Tuesday, October 13, 2009

Ariq Photo shoot




Salam semua...


Lama gak aku tak update blog nih... bukan nyer aper... kami sekeluarga tak sihat... muntah-muntah... aku pulak batuk.... perggghhhh.. cam nak keluar anak tekak nih.....




Anyway aku ada skit gambar untuk tatapan korang lah.... gambar ni aku ambik masa g tesco.... Tesco ada bagi free baby photo shoot, sesaper yang beli barang RM50 keatas dalam 1 resit... dah kebetulan Ariq ikut sekali... aku pun tak lepaskan lah peluang nih....



Ariq yang ala-ala CowBoy gitu



gambar ni aku scan balik..



@


@


@


@


@



Ariq ala-ala askar pulak...





hahh... amacam anak bujang aku... leh jadi model tak.....?



Thursday, October 8, 2009

Nak beli handphone baru

Rasanyer cam nak beli tepon baru... tapi ?????? adoi hai... pening lah.... hari tu survey sony ericson c510... ok gak camera pun 3.2MP... tapi cam ngok jer... cable USB pun tak der.... kena beli card reader pulak.... terus cancel jer..


BOSANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN................................

Wednesday, October 7, 2009

J Card day @ IOI mall

Sempena Jusco buat Jcard day masa bulan puasa yang lalu, aku n hubby tak melepaskan peluang untuk pergi membeli belah ape² yang patut untuk hari raya... Semestinya aku terus pergi ke bahagian pakaian kanak²... biasa nyer aku akan cari baju T n seluar untuk Ariq Danish...

Disebabkan orang yang terlalu ramai dan bersesak-sesak... aku hanya dapat beberapa helai jer baju n seluar...



~ di antara baju² yang sempat kami sambar ~
1...........


+
+
+
+
2...........


+
+
+
+

3.........

+
+
+
+


4.........
+
+
+
+


5...........
+

+

+


6.............


Untuk seluar pulak, cuma 2 helai jer yang dapat... nasib baiklah seluar panjang dah beli masa Jcard Day yang sebelum nih....


1........

+
+
+
+

2..............




Antara barang² sampingan yang lain adalah....... jeng.. jeng.... jeng......

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



puting susu baru.......


and yang ni tuk rumah plak..........

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






ta.... da............bekas kuih raya...............





Penat nyer shopping waktu nih...... tapi aper leh buat... waktu nih jer yang murah... kalau beli hari biasa.... tak dapek den nak nolong ehhhh dooooooo....




Buka Puasa @ Penang Village (Sponsor By TM)

Penang Village nih merupakan sebuah restoran makanan masakan melayu yang terdapat di tingkat atas Alamanda, Putrajaya... masa nih aku n hubby berbuka di sini pun sebab dapat sponsor dari Telekom Malaysia (TM). Kalau nak harap sesajer rasa nyer tak sampai kot.... tengok jer lah antara makanan & minuman yang menjadi pilihan hati kami berdua..
``````````
~ Welcome to Penang Village, Alamanda Putrajaya ~
@
@
@
@
~ pencuci mata jer nih ~
(biar nampak romantik kata nyerrr )
@
@
@
@
~ antara minuman yang menjadi pilihan hati ~

@

@

@


~ makanan untuk daddy ~

@
@
@
@
@

~ ni pulak sampingan jer.... tapi yang dalam bungkus tu ada isi ayam... leh tahan gak lah rasanyer..... ~


@
@
@
@


~ hahhhh, ini pulak kegemaran aku... kuey teow goreng + daging kambing panggang + ikan bakar.. sedap gilossssss ~

( nampak cam tak kena jer kan gabungan makanan aku nih kannnn... )


@
@
@
@


~ untuk pengetahuan korang, ini bihun tom yam.... sekali rasa nak lagi, kalah rasanyer kat kedai tom yam thailand kat luar sana.. memang lazattttt ~

(semangkuk ni, aku belasah sorang jerrr)

*

*

*

Terima kasih to TM sebab sponsor kami berbuka puasa.. harap² tahun depan sponsor lagi k...






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BMI CALCULATOR

Weight:


Height:



Your BMI is: